Home pagina

Wie meer wil weten over de geschiedenis van Veldhoven, en over mooie plekjes kan zijn hart ophalen in de app van de Geheimen van Veldhoven. Of je nu inwoner bent of bezoeker: een bijzondere manier om kennis te maken met Veldhovense geheimen.

In de app vind je informatie over Veldhovense historie, cultuur, natuur en kunst. Want ook al staat Veldhoven niet in elk geschiedenisboekje en heeft het niet veel monumenten van wereldfaam, er zijn bijzondere plekken die voor veel mensen nog geheim zijn. De app onthult deze geheimen met routes die je kunt lopen of fietsen, aangevuld met informatie via podcasts, video, muziek of tekst. Door de verschillende thema’s is er voor iedereen een route die past. Dus kies een thema en ga op pad met tablet of telefoon!

Op deze website zijn verschillende themakaarten te downloaden.

 

Wist je trouwens dat een spraakmakende erfgoedschat van Veldhoven - de Toterfout Urn - te bewonderen is in het Noordbrabants Museum.

 

De tweetalige app (Nederlands en Engels) is te downloaden in de Play- of Appstore via een van onderstaande links.

 

 

*) Na installeren en na een update zijn 'Lijst' en 'Kaart' pas actief na de keuze van het thema)

 

Voorbeelden van pagina's van de app:

Let op: deze beelden zijn van een Android toestel. De beelden op een Apple toestel wijken hiervan enigszins af.

 

Qr code's scannen

Qr – Quick Response Bij de wandelingen in het buitengebied kunt u ook informatie opvragen met de QR-codes die daar te vinden zijn. Door de blokjescode te scannen met uw smartphone (wel eerst een QR reader downloaden, bijvoorbeeld Quickmark) wordt direct verbinding gemaakt met een pagina waarop aanvullende informatie staat.